duminică, 24 martie 2013

Sperante... marile sperante...

Daca tot pleca dimineata de la caldurica teoretica si practica, mami (profesor la liceu prin vocatie si repartizare computerizata acum n ani) spera urmatoarele:
1. sa plece pas-pas fara sa trezeasca pe nimeni.
2. sa isi ia o cafea de pe undeva de pe drum si sa o bea in metrou, pana ajungea la locul de tortura. Al elevilor, nu al ei.
3. Sa citeasca in metrou, si la dus, si la intors.
4. sa traga o barfa la fumoar in fiecare pauza.
5. sa bea o a doua cafea la fumoar, de la automatul de la scoala, pe la jumatatea programului.

Wrong. Wrong. Wrong. Ghesit. Ghesit. Ghesit, cum ar spune Rebeca.
1. doua zile din trei, copilul se trezeste cu zece minute inainte ca mami sa iasa pe usa. Pupici. Lapte. Dragalit. Frumos, dar nu la 6.30 dimineata.
2. de la bloc pana la metrou de la Obor, zece minute de mers pe jos, nu gasesti o cafea decenta. Impreuna cu un covrig. Oare nu i-a dat nimanui prin cap sa le combine? Le-a dat prin cap abia prin Pajura, probabil temperatura fiind cu un grad mai scazuta, circuitele neuronale functioneaza mai bine, precum cele ale proverbialilor troli din romanele de Pratchett. Asa ca in metrou mami e inca adormita. Cafeaua o ia abia in Pajura, fie de la covrigarie, fie de la bufetul din scoala. Daca ai noroc, la bufetul din scoala se face chiar cafea la filtru, dar trebuie sa fie luata undeva la prima ora, altfel cafeaua ca atare nu se mai schimba, dar apa continua sa fie pusa, totul devenit de o culoare maro din ce in ce mai deschisa.
3. Viziunea cu mami pe scaun in metrou se schimba in mami prinsa sardeluta intre femei cu sacose voluminoase (ce pisici au reusit sa cumpere deja la 7 dimineata?) si barbati nespalati pe dinti. Incapatanata, mami scoate cartea. Si citeste. Numai asa, ca sa le faca tuturor in ciuda si sa profite sa le traga un cot in sale in caz ca o imping prea mult. Ma scuzati, tineam cartea. La intoarcere, parca totul e mai frumos, pe la pranz e mai liber.
4. Fumoarul s-a desfiintat. Punct. Toata lumea iese ca pinguinii in fata liceului. Bate vantul, pica picatura de ploaie, se ridica gramada de chistoace.
5. Automatul de cafea nu mai exista. Exista cafeaua de la bufet. A se vedea punctul 2 pentru a ne lamuri de ce cafeaua nr 2 nu mai e valabila.


4 comentarii:

  1. Ha, ha.. eu am noroc, avem cafetiera in dotare (in care profesorul de serviciu chiar face cafeaua!) si automat!! So lucky us!!

    RăspundețiȘtergere
  2. monica, thou are officially hated by my humble person for the rest of my caffeine-free days :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mamica, cu sperante desarte la purtator, s-o luam punctual:

    1. aici ma abtin...e greu rau, stiu....pleci, te intorci, se duce tati, zile in care iti face cu mana, altele in care plange, vrea cu tine, altele in care nici nu te baga in seama...altele in care rezolva tati sau bunica sau pisica....aici se regleaza candva, cumva ritmul...
    2.cafeaua..sfanta si pentru mine ...buna,bine facuta, nepisvaitarita de vreun automat de facut cafele care iti da un pahar mare cu doua degete de apa chioara..macar de ar fi un espresso....este interzisa in metrou oamenilor cu apucaturi barbare de a citi altceva decat Ring, Libertatea sau noua colectie de carti pentru doamne de la nu stiu ce ziar.....de ce? pentru ca in inghesuiala din metrou, unde tu vrei sa citesti....wtf?? ...vreo caramida stupida a lui Pratchett, ciudata fiinta mai esti!!!:) cand se deschid usile pe la dristor sau pe la Unirii si dau buzna barbarii cautatori de scaune libere, risti sa faci cartea ferfenita....asa ca...cafeaua, fie acasa, 10 minute, fie la scoala.
    3..a fost abordat mai sus..
    4..fumoar nu-ti trebuie of what i know!!
    5. Revenim la cafea....sugerez un filtru din acela maricel, blindat, adica cu inchidere buna..tocmai pentru a evita accidentele in urma carora Pratchett cu trolii si motanului lui, Maurice, devin o incretitura maronie....stiu ca se raceste si ca nu mai e cafea adevarata daca e rece, dar...ai avut doi ani la dispozitie sa te obisnuiesti cu asta...deh....compromisurile vietii...:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Filtru? Care filtru? De unde filtru? Cana d-aia metalica de zici ca e seif? La ala te referi?

    RăspundețiȘtergere